polyurea nasıl üretilir blog yazısının kimyager görseli

Polyurea Nasıl Üretilir? (Poliürea Bileşenleri) v01

Polyurea Nasıl Üretilir? Polyurea dünya üzerinde hiçbir malzeme ile kıyas edilemeyecek kadar mükemmel bir izolasyon malzemesidir. Bu mükemmelliğin asıl sebebi kimyasal içeriğindeki formülasyon ve yüksek teknolojidir.

polyurea nasıl üretilir blog sayfasında bileşen içerikleri olan diizosiyanat ve poliaminin bilinmesi amacı

Polyurea hammaddesi iki bileşenli, farklı yapıdaki kimyasal maddelerin reaksiyon ile birleştirilmesi sonucu oluşturulan elastomer izolasyon ve zemin kaplama malzemesidir. Bu ürünün iki bileşenin üretimi yüksek devirli reaktör makinelerde harmanlanarak oluşturulmaktadır.

Polyurea Nasıl Üretilir? Bileşenleri Nelerdir?

Polyol ve Üretimi

Polyurea nın ana bileşeni polyamin reçine çeşitli formülasyonlar da üretilir. İstenilen sertlik derecesi, kullanım alanı gibi etmenler polyureanın üretim formülasyonlarında değişikliğe sebep olabilir. Polyamin bileşeni reaktör kazanların da içerisine çeşitli katalizörler katılarak reaksiyon başlatılır. Polyollerin sentezlenmesi ile birlikte istenilen renk pigmentleri reaktör kazanlarına dahil edilir. Kullanım alanına göre farklılık gösteren polyol bileşenleri bu aşamada kazana dahil edilerek, polyol üretimi tamamlanır.

İzosiyanat ve Üretimi

Poliürea nın diğer bileşeni Diizosiyanat Prepolimerdir. İzosiyanat tüm poliüretan malzemelerin üretiminde kullanılan ana bileşendir. Petrokimya ürünü olup, üretimi özel tesislerde yapılmaktadır. Aromatik izosiyanat ve Alifatik izosiyanat olmak üzere polyurea uygulamalarında kullanılır. Alifatik izosiyanat, aromatik izosiyanatlara nazaran Uv direnci son derece yüksektir.

Polyurea her iki bileşeni de reaktör kazanlarda özel formülasyonlarla üretilmesi sonrası hammaddelerin kullanımı püskürtme polyurea makineleri ile yapılmaktadır.

Yorum Yap