polyurea uygulayabilirmiyim polyurea do it yourself

Polyurea Uygulayabilirmiyim? Bireysel Kullanıma Uygunmudur? v01

Polyurea uygulayabilirmiyim sorusu firmamıza gelen en yoğun sorulardan birisidir. Bununla ilgili yazılmış olan makalemizi okumanızı tavsiye ederiz. Bu ve bunun gibi sorularınıza cevap bulmanız için firmamızla iletişime geçebilirsiniz. Uygulama desteği için talepte bulunabilirsiniz. Mobil araçlarımız ile tüm Türkiye geneli hizmet vermekteyiz.

Polyurea Uygulayabilirmiyim ?

 

Poliürea diizosiyanat ve amin reçineden oluşan çift bileşenli bir izolasyon ve kaplama malzemesidir. Dayanıklılığı ve uzun ömürlülüğü ile yeni nesil kaplama teknolojilerinde tercih sebebidir. Polyurea yı meydana getiren iki hammadde bir biri ile karıştığında kullanım ömrü sadece 5 saniyedir. Bu sebepten ötürü profesyonel ekipman harici polyurea uygulaması yapmak kesinlikle imkansızdır. Piyasada soğuk polyurea ismi ile satılan ürünlerin kesinlikle polyurea ile alakası olmayıp, poliüretan esaslı kaplama malzemeleridir.

Peki Polyurea Nasıl Uygulanır ?

Polyurea Uygulayabilirmiyim. Polyurea hammaddeleri olan diizosiyanat ve amin reçine özel 1:1 oranlayıcı polyurea makinaları ile uygulanmalıdır. Polyurea makinasının işlevi bu malzemeleri aynı zamanda ısıtarak basınçlı bir şekilde oranlamasıdır. İlk etapta hammaddeler 70-80°C arası ön ısıtıcılar vasıtası ile ısıtılır. Hidrolik pompalar vasıtası ile ısıtılmış malzeme hacimsel olarak 1:1 oranda uygulama hortumuna sevk edilir. Polyurea uygulama ısıtmalı hortumunda farklı tesisatlarda seyreden hammaddeler sıcaklık koruması için ısıtmalı hortumlar ile yoluna devam eder. 70 metre uzunluğunda olan uygulama hortumu malzemenin sıcaklığını sabit tutarak polyurea uygulama tabancasına bağlanır.

Polyurea uygulama tabancasına gelen malzeme burada durdurulur. Pnömatik sistemle çalışan uygulama tabancasının tetiğine basıldığında malzeme karışımı için ilk aşama tamamlanmıştır. Çekvalflerin arasından geçen malzeme karışım odası (mixchamber) na girer. Yaklaşık 19 mm uzunluğunda olan karışım odasında karışan malzeme 150-200 bar arası basınç ile zemine püskürtülür. Püskürtülen polyurea malzemesi 5 saniye içerisinde donmaya başlayacaktır. Uygulama tabancası içerisinde bulunan çekvalfler vasıtası ile tetik bırakıldığında uygulama basıncı korunmuş ve standart bir işlem uygulanmış olunur.

Polyurea malzemesi kesinlikle sürme esaslı izolasyon malzemesi değildir. Sürme izolasyon malzemelerin satışını da yapan firmamıza ulaşarak detaylı bilgi alabilir, malzeme siparişi verebilirsiniz. Uygulama taleplerinizi whatsapp destek hattımızdan bizlere iletebilirsiniz. Profesyonel ekip ve ekipmanlar ile mobil araçlarımız vasıtasıyla tüm Türkiye geneli hizmet vermekteyiz. Doğru ve kaliteli malzeme, izolasyon sıkıntısı yaşamayacağınız yapılarınız için bize ulaşın. Polyurea fiyatları ile ilgili detaylı bilgi için blog kısmından arama yaparak ilgili makaleye ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap